luni, 20 ianuarie 2014

Burrito

E clar, si acesti burritos erau de mult timp in plan sa ii fac, iata ca a sositi si momentul:


Avem nevoie in primul rand de foi de tortilla ( gata cumparate sau facute de voi, cum doriti...eu am preferat sa le cumpar de data aceasta)
1 piept mare de pui
1 conserva fasole boabe rosie
1 conserva de porumb dulce
1 avocado
1 ceapa rosie
1 ardei gras
1 salata mai mica
sare, piper, sos de soia pt marinat pieptul de pui
Pentru salsa de rosii:
3 rosii
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 ardei iute
coreandru tocat (eu am pus patrunjel  pt ca nu am avut coreandru)
zeama de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici
sare, piper

Pieptul de pui ii taiem cubulete si il marinam in cateva lg sos de soia  amestecat cu putina sare si piper (nu multa sare pt ca sosul de soia e deja sarat). Il lasam sa stea asa 30 min.

Ne ocupam apoi de salsa care trebuie sa stea si ea 1 ora la figider ca sa se intrepatrunda aromele . Asadar:  Rosiile le taiem cuburi, ceapa o tocam mai marunt, la fel procedasm si cu usturoiul, tocam coreandrul sau patrunjelul in cazul meu, maruntim si ardeiul iute, stoarcem lamaia. Le punem pe toate in robotul de bucatarie si le maruntim putin. Condimentam cu sare si piper.

Incingem 2-3 lg de ulei de masline intr-o tigaie mai adanca si prajim pieptul de pui cam 10 minute pana se patrunde bine. Dupa acest timp adaugam in tigaie porumbul din conserva scurs si fasolea scursa. Le lasam la foc impreuna cam 3-4 minute. Tragem tigaia de pe foc, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul taiat cubulete, avocado taiat fasiute subtiri, salata rupta, salsa. Le amestecam pe toate . Mai potrivim la gust de sare si piper daca e cazul.
...nu-i asa ca arata minunat cu toate acele culori?...


Incalzim cate o foaie de tortilla intr-o tigaie fara ulei iar apoi punem in mijloc din amestecul pentru burrito, rulam si servim imediat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu