duminică, 26 ianuarie 2014

Paine neagra.

Aceasta e painea pe care o prepar in ultimul timp la masina de facut paine . E gustoasa, ramane moale 2-3 zile, se taie foarte usor si nu face multe firimituri, asadar e perfecta.


avem nevoie de :
330 ml apa calduta
3 lg ulei de masline
130 gr faina de secara
130 gr faina integrala
240 gr faina alba
1 lgt sare
1 lgt zahar
un pliculet drojdie uscata

In cuva masinii de paine punem intai apa si uleiul. Adaugam faina, toate cele trei feluri.
Intr-un colt punem sarea si in coltul opus punem zaharul si drojdia .
Selectam programul pentru paine integrala cu functia pentru coaja cat mai inchisa la culoare. (3 ore si 40n minute adica).
Cand painea e gata  o scoatem din cuva si o lasam la racit pe un gratar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu