vineri, 10 ianuarie 2014

Pui in stil chinezesc

S-a terminat si vacanta de iarna, am inceput iar scoala, gradinita, serviciul....iar plecam cu noapte si ne intoarcem acasa tot cu noapte...si bine inteles ca nu mai avem nici timp si nici chef de gatit asa ca iar revenim la cinele "doi timpi si trei miscari". Asa si cu acest pui in stil chinezesc care a fost gata in maxim o jumatate de ora....si chiar imi era dor de ceva chinezesc....




1 piept de pui
1 morcov
1 ardei gras
2-3 catei de usturoi
o bucatica de ghimbir razuit
sos de soia
un borcanel de 200 ml sos -dulce acrisor
taietei de orez

Taieteii de orez ii fierbem dupa instructiunile de pe pachet.
Pieptul de pui il taiem fasii si il punem la prajit in 2-3 lg de ulei la foc iute. Cand s-a rumenit putin adaugam morovul razuit si ardeiul taiat cubulete. Le lasam sa se caleasca putin iar apoi adaugam usturoiul zdrobit , ghimbirul si 3-4 lg sos de soia. Le mai lasam sa se caleasca inca putin impreuna , adaugam sosul dulce acrisor si mai lasam la foc 2-3 minute.
Servim imediat  cu taieteii de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu