Este pentru prima data cand am pus ardei copti la borcan dupa aceasta retetea dar cred ca sunt si cei mai buni ardei copti pe care i-am mancat pana acum.
3 kg ardei kapia
4 lg miere de albine
4 lg ulei
2 lg otet
3 lg mustar
sare grunjoasa, piper alb, un varf de cutit de salicil.
Ardeii ii coacem iar apoi ii curatam de pielita si seminte si ii rupem fasii.
Intr-o cratita punem mierea, uleiul, otetul, mustarul . Amestecam . Dam cratita la foc mic si adaugam si fasiile de ardei . Condimentam cu putina sare grunjoasa si piper. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
Adaugam salicilul, amestecam si punem ardeii in borcane curate. Borcanele le asezam in paturi pana a doua zi.
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 borcane de 720 ml plus inca ceva de gustat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu