joi, 11 septembrie 2014

Ied la protap


In anii trecuti am incercat pe rand miel la protap ( de doua ori....foarte bun....ramane preferatul meu in materie de protap), purcel la protap si uite ca in acest am am incercat si iedul.

Avem nevoie de :
un ied bine inteles

Pentru marinata:
2 l vin
4-5 cepe
o capatana de usturoi
1/2 l ulei de masline
sare grunjoasa
boabe de piper
3-4 foi de dafin
zeama de la o lamaie
Intr-o covatica turnam vinul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam sare grunjoasa , boabe de piper, foi de dafin , usturoiul zdrobit, ceapa taiata in sferturi.
Iedul il spalam si il punem si pe el in covatica. Il ungem bine cu marinata si il lasam sa stea in ea la rece cam 24 de ore (intre timp il mai intoarcem de cateva ori).
A doua zi scoatem iedul din marinata, il agatam undeva cam o jumatate de ora sa se usuce iar apoi il punem la protap.
Cat timp sta la fript trebuie invartit mereu si uns din cand in cand cu marinata in care a stat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu