duminică, 14 septembrie 2014

Prajitura cu prune si migdale




M-am gandit sa mai fac o prajitura cu prune pana le mai gasim prin piata in aceasta toamna asa ca iat-o:

500 gr prune
8 oua
350 gr zahar (in reteta era 500 gr dar mie mi s-a parut suficient 350 gr)
200 ml ulei
200 ml lapte
500 gr faina
1 pliculet praf de copt
1 varf de cutit de sare
fulgi de migdale
zahar pudra pentru ornat

Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul , uleiul si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si sarea iar apoi o incorporam in compozitia cu galbenusurile.
Batem spuma albusurile si le incorporam si pe ele in compozitie.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezam din loc in loc jumatatile de prune si presaram deasupra fulgi de migdale.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade.
Ca sa vedem daca s-a facut in interior facem testul scobitorii.

Lasam prajitura la racit iar apoi o pudram cu zahar .....noi nu am avut rabdare pana s-a racit complet.

2 comentarii:

  1. putem folosi si alte fructe precum piersici, caise, visine cu acest aluat?

    RăspundețiȘtergere
  2. imi puteti spune ce dimensiuni are tava?

    RăspundețiȘtergere