Pentru blat:
260 gr faina
25 gr cacao
1 pliculet praf de copt
2150 gr zahar
115 gr unt la temperatura camerei
2 oua
250 ml lapte
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cacao.
Mixam zaharul cu untul si ouale cam 3 minute iar apoi adaugam treptat faina cu cacao si cate putin lapte.
Obtinem o compozitie cremoasa.
Pentru umplutura de branza
300 gr branza dulce de vaci mai moale
60 gr zahar
un plic zahar vaniliat
1 lg smantana
Le mixam pe toate impreuna pana obtinem o crema fina.
Intr-o tava mai mica (aproximativ cat jumatatea unei tavi de aragaz ) tapetaat cu hartie de copt intindem jumatate din compozitia de blat.
Intindem deasupra crema de branza ( ca sa ne fie mai usor punem cu o lingura din loc in loc gramajoare de crema iar apoi nivelam cu o spatula).
Peste crema de branza intindem restul compozitiei de blat.
Dam la cuptorul preincalzit cam 35-40 de minute ( sau depinde de cuptorul fiecaruia ). Ca sa vedem cand este gata facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava iar apoi o glazuram cu 100 gr ciocolata amaruie pe care o topim pe aburi impreuna cu 60 ml frisca lichida.
....si aici inca calduta pentru ca noi nu am mai avut rabdare ....prea bine mirosea in casa.....
cat zahar trebuie?
RăspundețiȘtergereCAT ZAHAR????? Te rog raspunde. Bine ar fi daca dupa ce scrieti reteta sa mai verificati o data daca ati trecut corect ingredientele.
RăspundețiȘtergerecat zaharrrr?????
RăspundețiȘtergerePula mea de ametita
RăspundețiȘtergere250 g
RăspundețiȘtergere150 sau 250?
RăspundețiȘtergere