luni, 21 septembrie 2009

Supa de dovleac




un dovleac mare, cam 700 ml iaurt mai gras, o legatura marar, sare, piper, cam o lingura si jumatate de faina, putin ulei, putina boia dulce, smantana, cam un litru si jumatate de apa.


Dovleacul se curata de coaja si de mijlocul cu seminte, se razuieste prin razatoarea cu ochiuri mari , se sareaza si se lasa sa stea asa cam 10-15 min. Se stoarce apoi de apa care a lasat-o.

Intre timp in oala in care vom face supa se pune putin ulei si faina si da la foc mic cam 1-2 min, amestecand mereu. Se pune apoi o lingurita de boia si dupa ce amestecam bine se stinge cu apa, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se lasa pana incepe sa fiarba apa, dar intre timp mai amestecam in oala . Cand apa a inceput sa fiarba se adauga dovleacul stors de zeama lasata, mararul, sare si piper si lasam la fiert. Cand dovleacul e fiert punem iaurtul in oala si mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute. Mai potrivim de sare si piper daca e cazul , luam oala de pe foc si punem smantana.

Se serveste rece si e foarte racoritoare vara .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu