-doua retete ale Laurei Laurentiu care ne-au lasat gura apa - super bune asa ca : Multumim frumos!!!
Deci: un pachet foi de placinta
Pentru Burek-ul cu carne care a fost de fapt jumate de portie pentru ca cealalta a fost cu branza sarata: 500 gr carne tocata, 250 gr ceapa, 2 linguri ulei, o lingurita gris, sare, piper, boia, cimbru.
Ceapa se taie solzisori si se caleste in 2 linguri ulei. Se adauga carnea si se lasa la calit pana isi schimba culoarea. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia dulce, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga o lingurita de gris si se amesteca.
Pentru Burek-ul cu branza sarata: 500 gr branza, 2 oua mari, 100 gr smantana, sare.
Branza se sareaza usor si se zdrobeste fin apoi se amesteca cu 2 oua si smantana, formandu-se o pasta mai fluida.
Pachetul de foi de placinta se imparte in 2 .
Asamblare burek cu carne: 2 foi de placinta se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Foaia de deasupra se unge si ea usor si se pune un strat de carne tocata, apoi alte doua foi de placinta, cea de deasupra se unge iar, apoi alt strat de carne si iar foi, si tot asa pana se termina carnea, ultimul strat sa fie din foi de placinta. Se pensuleaza cu putin ulei si apoi cu un cutit bine ascutit se portioneaza burekul.
Asambare burek cu branza: intr-o tava unsa cu putin ulei se asaza 2 foi placinta, un strat pasta de branza, iar 2 foi dintre care a doua se unge cu ulei, iar branza si tot asa pana se termina branza, ultimul strat sa fie de foi. Se unge foaia de deasupra si se portioneaza.
Pe deasupra:
100 gr apa minerala, 100 gr smantana, 1 ou. Din aceste ingrediente se face un sos din care jumate il turnam peste burek-ul cu carne iar restul peste cel de branza.
Se pune apoi burek-ul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu