500 gr carne de porc, 4 cepe, ulei, 4 rosii, 1 dovlecel, 2 morcovi, 1 kg cartofi, 1 lingurita boia iute, 1 catel usturoi, 100 gr smantana, sre, piper, 1 lingurita zahar, frunze de patrunjel.
Carnea se taie cubulete si apoi caleste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie si se tine la cald. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata solzisori, usturoiul, morcovii dati pe razatoarea mare si rosiile taiate felii. Se adauga bucatile de carne, boiaua, sarea, piperul, zaharul si apa cat sa acopere mancarea. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 45 min. Cand carnea e aproape fiarta se adauga dovlecelul taiat rondele si cartofii taiati in sferturi si se mai lasa la fiert. Inainte de a servi gulasul se adauga smantana si patrunjelul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu