vineri, 26 aprilie 2013

Coronita cu carne



 Aluatul:
400 gr faina
100 gr untura
1 ou mare
un pliculet drojdie granulata
putina sare
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Din aceste ingrediente framantam un aluat pe care il lasam la dopit cam o ora la loc caldut.

Pentru umplutura:
500 gr carne tocata
1 ceapa mare
1 morcov mai mare
2 oua
sare, piper
Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici in 3 lg ulei. Adaugam carnea tocata, si condimentam cu sare si piper. Lasam la foc pana scade tot lichidul pe care il lasa.
Lasam apoi la racit si adaugam ouale usor batute. Amestecam.
Intindem aluatul intr-o tava de pizza sau daca nu aveti puteti folosi o forma de tort mai mare. Eu am folosit o forma de tort cu diametrul de 30 cm.
Cu ajutorul unei linguri asezam umplutura de carne pe marginea aluatului.

In mijloc se cresteaza aluatul cu un cutit , formand 8 triunghiuri, apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa cu varful degetului pentru a se lipi.


Se unge cu galbenus batut si se presara seminte de susan.

Dam coronita la cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu