miercuri, 24 februarie 2010

Soufle de macaroane


un pachet de macaroane de 400 gr (eu am folosit paste scoici)
2 fire de praz
300 gr kaizer
400 gr smantana
4 oua
200 gr branza telemea
100 gr cascaval razuit
1 rosie mai mare
sare, piper, nucsoarna macinata
unt si pesmet pentru tapetat

Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte se adauga in apa prazul taiat rondele si se lasa la fiert pana sunt fierte macaroanele. Se scurg, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se unge si se tapeteaza cu pesmet un vas termorezistent.
Se pun in vas macaroanele cu prazul, se adauga peste ele kaizerul taiat cubulete si branza rasa.
Se bat ouale cu smantana si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara. Se toarna apoi aceasta compozitie peste kaizer si telemea.
Se presara deasupra cascaval si peste cascaval se asaza rosia taiata felii.
Se introduce vasul la cuptor aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos deasupra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu