o reteta luata de la Miha la care am adus mici modificari....si daca asa a numit-o ea asa o numesc si eu....
Blat: 5 oua, 100 gr zahar, 3 lg ulei, 3 lg sirop de zahar, 3 lg cacao, 1 cana de faina, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vaniliat.
Albusurile se bat cu zahar spuma tare.
Galbenusurile se freaca cu uleiul, zaharul vaniliat si siropul de zahar si se toarna peste ablusuri. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se amesteca faina cu cacao si praf de copt si se toarna in ploaie peste compozitia de oua amestecand usor cu lingura de lemn de sus in jos.
Se toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.
Se pune la copt si se verifica cu o scobitoare cand e gata.
Sirop: 100 gr zahar se pune la topit si se stinge cu 150 ml apa pul esenta de vanilie. Din acest sirop se folosesc 3 linguri la blat asa ca siropul se face primul.
Crema: o budinca de vanilie, 400 ml lapte, un pachet de unt, 100 gr zahar.
Praful de budinca se amesteca cu 70 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba se adauga praful de budinca cu lapte si se fierbe la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Untul se spumeaza si apoi se amesteca cu budinca.
Pentru decor: 200 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 2 plicuri zahar vaniliat, 1 lingura de cacao pentru presarat deasupra.
Se bate frisca cu zaharul vaniliat si cand e aproape gata se adauga smantana si se bate in continuare.
Montarea: blautl se insiropeaza cu siropul de zahar, se intinde crema uniform peste blat si peste crema intindem frisca. Deasupra se presara cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu