duminică, 7 februarie 2010

Ciorba de ciuperci

2 morcovi, 1 radacina patrunjel, o bucata telina, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 500 gr ciuperci champignon, 2 linguri de orez, 2 galbenusuri, o cana de smantana, sare, piper, vegeta, o lingura de otet.
Morcovii, patrunjelul, telina se curata si se taie cubulete.
La treaba asta m-a ajutat Tony.


Ceapa se curata si se toaca marunt.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Ciupercile se curata de pielite si se taie felii.
Ceapa, morcovii, patrunjelul ,telina se calesc sub capac pana se inmoaie legumele putin si apoi se adauga ciupercile si se mai lasa putin la calit.
Se stinge cu apa, se adauga orezul spalat, se condimenteaza cu sare, piper vegeta si se lasa la fiert.
Se face un sos din usturoiul zdrobit, galbenusuri, smantana si o lingura de otet si cand toate sunt fierte se toarna sosul in fir subtire in oala cu ciorba. Se mai  lasa la foc mic cateva minute si gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu