Pentru tocanita: 500 gr carne de porc, o ceapa mare, un ardei gras, bulion, sare, piper, delikat
Pentru mancarica de fasole verde: un borcan fasole verde de 720 gr, o ceapa, un morcov mai mic, 100 ml lapte, o cana de smantana , 2 linguri faina, sare, piper.
Tocanita: taiem carnea cubulete, ceapa si ardeiul le tocam marunt.
Punem la calit in putin ulei ceapa si ardeiul, adaugam carnea si mai lasa 2-3 minute la calit apoi stingem cu bulion si apa cat sa acopere bine carnea. Condimentam cu sare, piper, delikat si lasam la fiert pana se inmoaie carnea.
Mancarica de fasole: curatam ceapa si morcovul si le dam pe razatoarea mica, apoi le punem impreuna la calit in putin ulei. Cand s-au inmuiat adaugam 2 linguri cu varf de faina si amestecam bine apoi adaugam fasolea din borcan cu zeama cu tot si adaugam si laptele. Condimentam cu sare si piper si lasam la fiert pana se ingroasa. La sfarsit punem smantana si mai lasam 2 minute la foc mic. Servim alaturi de tocanita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu