luni, 29 martie 2010

Prajitura cu crema mascarpone

Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 pachet de praf de copt, 4 linguri faina, 2 linguri de cacao.
Crema:  2 galbenusuri, 5 gr gelatina, 50 ml lapte, 100 gr zahar, 50 gr ciocolata alba, 250 gr mascarpone, 400 ml frisca lichida
Pentru ornat: 50 gr ciocolata neagra, 20 ml frisca lichida.

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand si apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt.
Se verifica cu o scobitoare cand e gata.
Crema:  Se freaca galbenusurile cu 50 gr zahar pana devine o crema fina si apoi se adauga treptat laptele rece si ciocolata alba razuita. Se pune la foc mic amestecand continuu pana se leaga.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga gelatina hidratata in 3 linguri de apa. Se pune la frigider pana sa raceste complet.
Frisca lichida se bate tare cu restul de zahar si apoi se amesteca cu crema de galbenusuri si mascarpone. Se mixeaza si se intinde crema peste blatul racit.
Ciocolata neagra se topeste la microunde, se amesteca cu frisca lichida si apoi se stropeste cu ea prajitura.







3 comentarii:

  1. Ce bine arata prajitura! Caut de ceva vreme o reteta cu Mascarpone, alta decat tiramisu...Sigur o s-o incerc curand.
    Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna prajitura. Am incercat-o aseara si cu siguranta o sa o fac din nou foarte curand. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca ti-a placut....este una dintre prajiturile noastre preferate

    RăspundețiȘtergere