luni, 8 martie 2010

Branzoici


Aluatul: 1 kg faina, 2 oua, un pachet de drojdie proaspata de 50 gr, 5 linguri de zahar,300 ml lapte, 150 gr margarina, un varf de cutit de sare
Umplutura: 500 gr branza dulce de vaci, 2 oua, un pachet de stafide, coaja rasa de la o lamaie, zahar vaniliat 3 plicuri, zahar dupa gust, 2-3 linguri de gris.
1 ou batut pentru uns pe deasupra
Aluatul:  Drojdia se dizolva in laptele caldut, margarina se topeste la microunde. Se amesteca apoi toate ingredientele, se framanta bine, bine si se lasa la dospit cam o ora la loc caldut.
Umplutura: Branza se sfarama cu o furculita si apoi se amesteca  cu ouale, stafidele, zaharul, zaharul vaniliat si grisul.
Dupa ce aluatul a dospit acesta se intinde pe suprafata de lucru presarata cu faina in forma dreptunghi. Se taie aluatul in patrate si se pune cam o lingura din umplutura de branza pe fiecare patrat. Se impacheteaza, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se introduce tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc branzoicile frumos deasupra.
Se presara apoi cu zahar pudra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu