luni, 29 martie 2010

Piept de pui umplut cu rizotto

4 jumatati de piept de pui
150 gr orez cu bobul rotund
600 ml supa de pui
un borcan de ciuperci
o ceapa mica
i catel de usturoi
2-3 linguri parmezan ras
faina, sare, piper
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga ciupercile scurse se zeama si se mai calesc putin. Se toarna deasupra supa fierbinte si cand clocoteste se adauga orezul bine spalat. Se lasa la fiert. Cand orezul e fiert se ia de pe foc, se amesteca cu parmezanul si se lasa la racit.
Pieptul de pui se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza si apoi se pune pe fiecare bucata de carne o parte din orezul racit. Se ruleaza carnea si se prinde cu scobitori ca sa nu se desfaca . Se dau rulourile prin faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins la foc mare. Se toarna apoi in tigaie putina apa sau supa de pui si se lasa la fiert. Sunt gata cand scobitorile ies usor .
Noi am servit langa un sote de legume, orezul ramas (pentru ca nu a intrat tot in rulouri), si.........salata de spanac...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu