un pachet spaghete de 400 gr
1 morcov
o ceapa mare
1 bucata telina
200 gr sunculita sau bacon
300 gr ciuperci proaspete
300 ml suc de rosii
putin unt si putin ulei
condimente: sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, praf de usturoi.
cascaval razuit
Pastele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet, se trec apoi prin jet de apa rece si se lasa la scurs.
Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la calit in putin ulei, se stinge cu bulion si putina apa, se condimenteaza si se lasa la fiert sub capac cam 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Sunculita se taie cubulete si se prajeste.
Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc in putin unt.
Se adauga sunculita si ciupercile la amestecul de morcov, ceapa, telina si bulion si se mai fierb impreuna inca 10 minute. Daca sosul e prea gros se mai poate adauga putina apa.
Sosul se serveste alaturi de paste si cu cascaval razuit deasupra.
...si aici varianta de rigatoni milaneze...
acelasi sos, acelasi gust delicios...difera doar tipul de paste...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu