duminică, 28 martie 2010

Tort de ciocolata cu pere

Un tort pe care l-am pregatit cu ocazia zilei de nastere a bunici mele dragi.



Ingrediente pentru 12 felii:
2 oua
150 gr zahar
50 ml ulei
150 gr faina
5 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
2 cutii compot de pere (a 850ml)
2 plicuri praf Tort gelee transparent
600 gr frisca lichida
2 plicuri zahar vaniliat
Pentru ornat: o cutie de piscoturi

Se bat ouale cu 125 gr zahar, se inglobeaza uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praf de copt si 2 linguri cacao.
Se asaza aluatul intr-o forma de tort ( cu diametrul de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 40-50 min.  Se scoate si se lasa la racit.
Compotul de pere se scurge si se pastreaza sucul.
Se asaza blatul pe un platou si se fixeaza de jur imprejur inelul formei de tort. Se repartizeaza perele pe blat. Din 500 ml suc de compot de pere si praful de Tort Gelee se prepara o glazura conform indicatiilor de pe pachetul de Tort Gelee. Se toarna glazura peste pere si se lasa sa se intareasca.
Se bate frisca si se pastreaza cateva linguri de frisca pentru ornat. In restul de frisca se incorporeaza 3 linguri de cacao , o lingura zahar si zaharul vaniliat. Aceasta crema se repartizeaza peste pere si se niveleaza. Se da tortul la frigider 2 ore apoi se indeparteaza inelul de la forma de tort.
Pe margine se fixeaza piscoturi si se prind cu o panglica. Se orneaza deasupra cu frisca pe care am pastrat-o de la crema.


...si o felie pentru voi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu