3 linguri de zahar
1 lingurita sare
50 gr drojdie proaspata
200 ml ulei
3 linguri de cacao
zahar vaniliat
coaja rasa de lamaie
faina cat cuprinde
gem mai tare
Siropul: 250 gr zahar, 100 ml apa, zahar vaniliat. Se fierbe 5 minute si se lasa la racit
Drojdia se freaca cu 2-3 linguri de zahar, se adauga apoi restul de zahar, laptele, sarea, zahar vaniliat. coaja rasa de la o lamaie, uleiul , se amesteca si se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit. Se framanata bine. Se imparte aluatul in doua parti egale si in una din cele de jumatati se adauga cacao dizolvata in putin lapte. Se framanta bine . Se pune aluatul la dospit aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul.
Se imparte apoi fiecare bila de aluat in 4.
Se ia o parte de aluat maro si se intinde intr-o forma cat mai rotunda. Se ia apoi o parte de aluat alb si se intinde la fel. Se suprapun apoi cele doua si se mai putin cu sucitorul ca sa se lipeasca.
Se taie in 8 triunghiuri si se pune o lingurita de gem pe fiecare triunghi.
Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.
arată super fain acum merg la bucătărie să le fac mersi ptr postare mirabela
RăspundețiȘtergere