luni, 29 martie 2010

Cornuri in doua culori


500 ml lapte
3 linguri de zahar
1 lingurita sare
50 gr drojdie proaspata
200 ml ulei
3 linguri de cacao
zahar vaniliat
coaja rasa de lamaie
faina cat cuprinde
gem mai tare

Siropul: 250 gr zahar, 100 ml apa, zahar vaniliat. Se fierbe 5 minute si se lasa la racit
 Drojdia se freaca cu 2-3 linguri de zahar, se adauga apoi restul de zahar, laptele, sarea, zahar vaniliat. coaja rasa de la o lamaie, uleiul , se amesteca si se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit. Se framanata bine. Se imparte aluatul in doua parti egale si in una din cele de jumatati se adauga cacao dizolvata in putin lapte. Se framanta bine . Se pune aluatul la dospit aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul.
Se imparte apoi fiecare bila de aluat in 4.
Se ia  o parte de aluat maro si  se intinde intr-o forma cat mai rotunda. Se ia apoi o parte de aluat alb si se intinde la fel. Se suprapun apoi cele doua si se mai putin cu sucitorul ca sa se lipeasca.
Se taie  in 8 triunghiuri si se pune o lingurita de gem pe fiecare triunghi.


Se ruleaza in forma de cornuri, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.


Calde se dau prin sirop si apoi cine doreste si prin nuca de cocos.
Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.


Un comentariu: