luni, 29 martie 2010

Gulas

1-2 cepe mari,
un ardei gras rosu mai mare
 3-4 morcovi
o bucata telina
600 gr carne de vita
4-5 cartofi
sare, piper, delikat, chimen macinat
1 ou si faina pentru galuste
verdeata tocata.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt.
Carnea se taie cubulete.
Morcovul se taie feliute.
Telina se taie cuburi mici.
Se pune ceapa si ardeiul la calit in putin ulei si cand s-au inmuiat de adauga carnea. Se lasa putin la calit si apoi se adauga si morcovul si telina si se mai calesc impreuna sub capac pana se inmoaie legumele. Se adauga apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza cu sare, piper, delikat, chimen macinat.
Cand toate sunt aproape fierte se adauga cartofii curatati si taiati cuburi.
Din faina, un ou si putina apa se face un aluat pentru galuste din care se ia cate putin cu o lingura si se adauga in supa. Cand galustele sunt fierte se ia oala de pe foc si se presara verdeata tocata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu