duminică, 28 martie 2010

Ciorba de fasole verde cu carne de pui

aripioare de pui,
un borcan de fasole verde de 850 ml
1 morcov
o bucata de telina
o ceapa mai mare
un galbenus
4-5 linguri de smantana
1 lingura bors magic
sare, piper, delikat, verdeata tocata

Aripioarele de pui se spala si se portioneaza.
Morcovul si telina se taie cubulete, ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala se incinge putin ulei si se pun la calit aripioarele pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa, morcovul, telina si se mai calesc impreuna sub capac pana se inmoaie legumele. Se stinge cu apa si se lasa la fiert. Cand toate sunt aproape fierte se adauga fasolea din borcan scursa se zeama si se mai lasa la fiert. Se condimenteaza si se adauga o lingura de bors magic, se mai lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia oala de pe foc.
Galbenusul se amesteca cu smantana si se adauga in oala cu ciorba. Deasupra se presara verdeata tocata.


Un comentariu: