luni, 8 februarie 2010

Rulada din carne de porc in crusta de usturoi si rozmarin

o bucata pulpa de porc de aproximativ 1 kg, 4 ciuperci, un ardei capia rosu, cativa pastai fasole verde, o capatana usturoi, sare, piper, vegeta, rozmarin , ulei.

Pulpa de porc de desface in doua cu un cutit bine ascutit dar nu se taie de tot. Se bate putin cu ciocanul de fragezit si se condimenteaza cu sare si piper.
Ciupercile se curata si se taie felii, ardeiul se taie fasii lungi.
Se asaza pe pulpa de porc ciupercile, ardeiul si pastaile de fasole si se ruleaza strans.

Se leaga cu ata de bucatarie ca sa nu se desfaca.
Se unge o tava cu untura sau ulei si se pune rulada de porc in tava.

Usturoiul se curata si se zdrobeste. Din usturoiul zdrobit, rozmarin, sare, piper si ulei se face o pasta cu care se unge carnea.


Se toarna jumate de pahar cu apa in tava.

Se acopera cu  folie si se da 45 de minute la cuptor. Se scoate de 2-3 ori pentru a stropi carnea  cu sos din tava.
Dupa 45 de minute se ia jos folia si si mai lasa 15 minute la cuptor ca sa se rumeneasca rulada.
Noi am servit langa un sote de morcovi si cartofi umpluti cu spanac.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu