Aluatul: 500gr faina, 250 ml lapte caldut, 5 linguri ulei de masline, 1 lgt zahar, 1 lgt sare, 50 gr drojdie proaspata.
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga laptele caldut si se amesteca.
Faina se pune intr-un bol mai adanc impreuna cu sarea, se adauga amestecul cu drojdie si uleiul de masline si se framanata bine.
Dupa ce am framantat aluatul , se unge suprafata de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu sucitorul in forma de dreptunghi.
Se unge foaia de aluat cu pasta de rosii, se presara mezeluri taiate marunt, ciupercute taiate feliute subtiri, cascaval razuit, sau ce mai doreste fiecare.(puteti marunti mezelurile si ciupercutele in robotul de bucatarie asa cum am facut si eu ).
Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans si se taie felii de un deget grosime care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.
...iar aici o portie mai veche...
Aluatul nu l-ai lasat deloc la dospit?
RăspundețiȘtergere