miercuri, 10 februarie 2010

Piept de pui cu sos de vin si smantana

1 piept de pui dezosat mai mare, 300 gr ciuperci proaspete, o ceapa mare, un pahar vin alb demisec, 300-400 gr smantana, sare, piper, vegeta, putin ulei.

Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. Cand este gata se scoate si se tine la cald.
Ceapa se curata si se taie cubulete mici.
Ciupercile se curata si se taie felii.
In uleiul ramas de la prajirea pieptului de pui se pune ceapa la calit si cand s-a inmuiat putin se adauga ciupercile. Se condimenteaza si se mai lasa la calit. Se stinge cu un pahar vin alb si se lasa sa fiarba putin pana se evapora alcoolul din vin.

Se adauga o jumatate pahar apa si smantana si se mai lasa sa dea cateva clocote. Punem in sos pieptul de pui si mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute.

Se serveste alaturi se o mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu