Ingrediente: 500 gr branza dulce de vaca, 2 oua, un praf de sare, un varf de cutit bicarbonat stins cu zeama de lamaie, 18 linguri faina, zahar vaniliat, ulei pentru copt.
Toate ingredientele se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini aluatul.
Se fac apoi din aluat niste mingiute, unele mai mari si altele mai mici,astfel incat numarul celor mari sa fie egal cu al celor mici . Mingiutele cele mari se preseaza putin si li se face cu degetul o gaura in mijloc, rezultant un inel pe care il mai largim putin cu mana. Mingiutele cele mici le prajim asa si le vom folosi pe post de capac.
Intr-o cratita se incinge o cantitate de ulei astfel incat sa treaca peste papanasii cand ii punem la prajit. Cand uleiul e fierbinte se pun papanasii la prajit pana se ridica singuri la suprafata si capata o culoare aurie.
Peste fiecare inel se pune dulceata si smantana si apoi li se pune capacul.
maine voi face si eu , pot spune ca am mai facut si sunt super bune !
RăspundețiȘtergere