un kg aripioare de pui, o ceapa , un ardei gras, 2 rosii sau bulion, patrunjel verde, sare, piper, vegeta, boia dulce,2-3 linguri ulei, orez cam 250 gr, 1 morcov , un ardei gras rosu, 3-4 ciuperci, cateva boabe de mazare.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine transparenta se adauga aripioarele de pui condimentate cu sare, piper, boia si se lasa la inabusit cateva minute apoi se adauga apa cat sa treaca peste aripioare. Se lasa la fiert la foc potrivit si cand sunt aproape gata se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Se mai lasa pana se inmoaie si rosiile , se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat.
Separat de pune la fiert in apa cu sare morcovul taiat cubulete mici, ardeiul rosu taiat cuburi, mazarea, ciupercile taiate felii. Cand morcovul si mazarea s-a inmuiat cat de cat se adauga orezul spalat bine si se lasa la fiert la foc mic pana orezul e gata.
Se ia o forma rotunda ( sau un bol mic sau ceva ce aveti prin casa ) in care se pune orezul cu legume, se apasa cu lingura ca sa nu ramana goluri si apoi se rastoarna continutul formei pe platoul de servire. In jurul lui se pune sos de la carne si cate o aripioara de pui ( sau cate vrea fiecare).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu