Foaia:6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg cacao
Crema: 200 gr ciocolata menaj alba, 200ml frisca lichida, esenta vanilie, 1/2 tort-gelee, 125 ml zeama compot caise.
Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se bat cu 4 lg zahar, galbenusurile se freaca cu restul. Se amesteca cele 2 compozitii si se adauga faina. Se imparte compozitia in doua iar intr-o parte se pune cacao.
Cele 2 compozitii se pun in pungi separat si se taie la capete. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt in fasii alternative. Se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit foaia se umple cu crema preparata astfel: ciocolata alba se rupe bucati si se pune impreuna cu frisca la topit. Dupa ce s-a topit crema se da la rece 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza.
Se ruleaza foaia umpluta cu crema si se da la frigider o ora, apoi se prepara tortul-gelee dupa instructiunile de pe pachet cu sirop de caise si se unge rulada cu o pensula.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu