miercuri, 1 iulie 2009

Ciorba taraneasca de miel




1kg carne de miel cu os, 4 cartofi mijlocii, o ceapa mare, 2 morcovi, o radacina patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, rosii, o lingura bulion, o legatura frunze de patrunjel, o legatura leustean, o lingurita sare de lamaie, sare, piper, delicat.


Se curata si se spala carnea, apoi se portioneaza si se fierbe in apa rece cu sare, se spumeaza. Morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul se taie cuburi, ardeiul in fasii subtiri, ceapa se toaca. Se pun si ele la fiert. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cuburi, adaugandu-se cand carnea si legumele sunt aproape fierte. La sfarsit se adauga bulionul, sare de lamaie, sare, piper, delicat. Verdeata tocata marunt se presara in farfuriile in care se serveste. Se poate servi si cu smantana.

Un comentariu:

  1. Interesanta ciorbita....
    N-am facut asa cu bulion. Inca.
    Cu siguranta trebuie sa incerc...
    Te tzuc !Bravo Myra

    RăspundețiȘtergere