vineri, 31 iulie 2009

Kinder pingui








Foi: 10 oua, 200 gr zahar, 2 pchete zahar vaniiat, 5 linguri gris, 5 linguri faina, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 1 pachet si jumatate praf de copt, un praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei.
Glazura 1: 120 gr ciocolata menaj, 70 gr unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei.
Glazura 2: 220 gr ciocolata menaj, 100 gr unt, 3 linguri ulei, 1 lingura apa, 1 lingura zahar praf
Crema: 700ml smantana pentru frisca, 2 plicuri intaritor frisca, 3 linguri lapte condensat , 2 linguri miere, o esenta de vanilie
Blatul: Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana devine o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, grisul, cacao si se amesteca usor, se adauga apoi laptele, uleiul si la sfarsit mierea. Se amesteca. Albusurile se bat separat si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
Din aceasta compozitie se coc 2 foi in tavi tapetate cu hartie de copt. Cand sunt gata , foile se lasa la racit fara a indeparta hartia de copt.
Intre timp se prepara glazura 1: toate ingredientele se topesc impreuna la foc mic fara a le fierbe, se amesteca bine si sa da deoparte sa se racoreasca.
Crema: Frisca se bate tare cu cele doua pachete de intaritor de frisca, se adauga laptele, mierea, esenta de vanilie si se mixeaza iar la viteza cea mai mare.
Cand foile s-au racit , pe una din foi se pune jumate din crema si se netezeste bine cu lama unui cutit. Peste crema se pune glazura 1, care e deja preparata si pastrata la temperatura camerei, apoi punem prajitura la congelator cateva minute pana se intareste glazura ( congelator, NU frigider).
Intre timp se prepara glazura 2, din toate ingredientele ca si prima.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra ei se pune restul de crema cu grija ca sa nu se rupa glazura.
Peste crema se rastoarna a doua foaie.
Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da iar la congelator pana la intarirea glazurii.
Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu