vineri, 31 iulie 2009

Supa de varza


1 varza de aprox 1 kg,o ceapa, 1 ardei gras, un cartof, o jumate cescuta orez, o lingura cu varf de faina, o legatura de marar, frunze de patrunjel, 2-3 linguri ulei, putina boia dulce, sare, piper, 100ml lapte, smantana.


Varza se taie fideluta si se freaca cu putina sare, se lasa sa stea 10-15 min pentru a se inmuia. Ceapa se curata, se taie solzisori, ardeiul se taie cuburi mici si se pun la fiert impreuna cu varza in apa cu putina sare(nu multa pentru ca varza este deja sarata). Cand varza este de jumatate fiarta se adauga orezul spalat si cartoful curatat si taiat cubulete, se mai lasa la fiert si se potriveste la gust cu piper si sare daca mai e nevoie.

Intr-o craticioara separat se pune uleiul la incins, se aduga lingura de faina si se amesteca rapid cam 1 min pe foc mic, se adauga o jumatate lingurita de boia si se stinge cu lapte, amestecand rapid ca sa nu se formeze cocoloase, se mai adauga si putina apa daca e nevoie. Se lasa sa dea un clocot si se rastoarna in oala cu supa. Se mai lasa sa fiarba impreuna cateva minute. Se ia oala de pe foc si se presara frunze de patrunjel si marar tocate. Se serveste cu smantana care se adauga in farfuriile de servire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu