vineri, 31 iulie 2009

Ostropel de pui




pulpe de pui (eu am avut pulpe de la un pui de casa),
1 morcov,
1 ceapa,
4 lg ulei ulei,
cam 100 ml vin alb
o cana bulion,
 o cana apa,
3-4 catei de usturoi

Pulpele de pui se spala, se sterg cu un servet  si se pun la prajit in uleiul incins.  Cand s-au prajit pe toate partile se scot si se pastreaza la cald.
Morcovul razuit si ceapa tocata marunt  se calesc apoi in uleiul in care s-a prajit carnea. Cand ceapa si morcovul s-a inmuiat se adauga inapoi carnea in cratita, se stinge cu vinul si se lasa sa fiarba putin pana se evapora alcoolul. Se adauga si usturoiul taiat marunt, bulionul si apa. Se lasa sosul la fiert cam o jumatate de ora la foc mic pana sosul scade si se ingroasa.

Servim cu mamaliguta si patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu