duminică, 8 ianuarie 2012

Cotlet de porc umplut cu carnat la cuptor



1 bucata cotlet de porc
1 carnat de casa afumat
1 morcov mare
1 bucata de telina
1 ceapa
1/2 pahar vin rosu
sare, piper, boia dulce, salvie si cimbru uscat
In primul rand punem carnatul la congelor cateva ore (eu l-am lasat de seara pana a doua zi ) ca sa il putem introduce mai usor in cotletul de porc
Cotletul de porc se strapunge cu un cutit bine ascutit dintr-o parte in alta. (si apoi eu m-am folosit de coada unei linguri de lemn ca sa largesc putin buzunarul format).

 Se introduce carnatul afumat in buzunarul format in cotlet.

Condimentam cotletul cu sare, piper, boia.


Asezam cotletul condimentat intr-o tava unsa cu putin ulei.
Curatam legumele, le taiem cubulete si le asezam imprejurul cotletului.


Vinul il diluam cu un pahar de apa si il adaugam in tava. Presaram deasupra putin cimbru si salvie.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor o ora.
Intre timp deschidem din cand in cand cuptorul ca sa stropim cotletul cu sos din tava.
Dupa o ora indepartam folia de aluminiu si mai lasam friptura la cuptor inca 15 minute ca sa se rumeneasca.


Scoatem friptura de la cuptor, o acoperim iar cu folia de aluminiu si o lasam 15 minute sa se odihneasca .

Dupa  cele 15 minute putem felia cotletul.


Legumele din tava si sosul care a ramas le dam putin prin blender.

Servim cotletul langa un piure de cartofi sau legume sote . .................si bine inteles sa nu uitam de sosul din legume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu