500 gr ciupercute
2 cepe verzi
200 gr bacon
1/2 ardei gras
sare, piper
2 lg ulei
cascaval razuit pentru pus pe deasupra
Ciupercile le curatam si le indepartam cu grija cotoarele.
Ceapa o taiem rondele iar ardeiul cubulete mici. Punem la calit intr-o tigaie cu 2 lg de ulei ceapa si ardeiul. Taiem cubulete cotoarele de la ciuperci si le adaugam in tigaie peste ceapa si ardei. Lasam la foc pana scade zeama lasata de la cotoarele ciupercutelor. Taiem marunt baconul si il adaugam peste ciuperci. Mai lasam la calit inca cateva minute. Condimentam cu sare si piper si oprim focul. Lasam compozitia sa se raceasca.
Umplem palariile ciupercilor cu compozitia cu bacon si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt (eu am ales varianata a doua ) , presaram peste fiecare ciuperca cascaval razuit si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu