4 pulpe de pui intregi, 1 kg cartofi, cativa catei de usturoi, ulei, sare, piper, vegeta, rozmarin, oregano, maghiran, busuioc, praf de usturoi, boia de ardei, unt pentru uns tava.
Din sare, piper , praf de usturoi, boia, maghiran, busuioc, oregano si putin ulei se face un sos cu care se ung pulpele de pui.
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun intr-un vas. Se stropesc cu putin ulei si se condimenteaza cu vegeta si rozmain (cel mai bine ar fi rozmarin proaspat, dar e bun si uscat ). Se amesteca bine si apoi se pun intr-o tava unsa cu unt. Peste cartofi se pun pulpele de pui si cateii de usturoi.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 30 minute. Apoi se scot, se intorc cartofii si pulpele si apoi se acopera iar si se mai lasa cam 20-30 minute la cuptor ( cu aceasta ocazie eu am mai pus langa pulpe si niste morcovi pe care ii aveam fierti de la o supa de carne pe care o preparam intre timp si cateva buchetele de brocoli congelate, si pe care le-am stropt cu putin ulei).
Cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor se ia jos folia de aluminu pentru a se rumeni mai bine mancarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu