miercuri, 13 ianuarie 2010

Langosi

500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 350 ml apa calduta, sare, ulei pentru prajit

100 ml apa calduta, drojdia si o lingura faina se amesteca si se lasa sa creasca 15 minute. Se adauga apoi peste faina, sarea si restul de apa calduta si se framanta bine, pana se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului.


Se lasa apoi aluatul  la dospit cam o ora acoperit cu un prosop de bucatarie la loc caldut.


Dupa ce a crescut se formeaza 10 bile de aluat si se asaza pe o suprafata unsa cu ulei.


Bilele se intind cu mana unsa cu ulei pentru a li se da forma de langos si apoi se prajesc in baie de ulei pe ambele parti.






Se scot pe servetele pentru a se absorbi excesul de ulei.

Se servesc goale sau cu branza telemea rasa si smantana sau cu un sos facut din smantana, usturoi pisat, marar si putina sare. Noi am ales ultima varianta si a fost delcios........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu