joi, 28 ianuarie 2010

Prajitura cu lapte


o reteta pe care am luat-o tot de la Sava Laura..........copii mei au fost foarte incantati de ea....

avem nevoie de :
un pachet foi pandispan cu cacao
Crema de lapte: 1 l lapte, 100 gr amidon, 4 lg zahar, 100 gr ciocolata alba, 250 gr unt, 150 gr zahar pudra.
Glazura: 200 gr ciocolata menaj, 5 lg lapte, 3 lg zahar, 150 gr unt.
Pentru crema: se amesteca zaharul cu amidonul si se adauga cam o jumate de cana de lapte tot cate putin, ca la budinca.
Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu ciocolata alba rupta in bucati.
Cand da in clocot se adauga amestecul de zahar, amidon si lapte si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Lasam apoi la racit si cand e rece amestecam crema cu untl spumat cu zaharul pudra.
Pentru glazura: Se topesc toate la microunde, se lasa la racit si apoi se mixeaza.
Asamblarea prajiturii: punem o foaie de pandispan, crema, glazura, pandispan, crema, glazura si tot asa......pana se termina toate foile, deasupra punem iar un strat de crema si peste crema iar glazura.

Se pune la frigider cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu