miercuri, 13 ianuarie 2010

Cosite




Aluatul: 500 gr faina
1 lingurita zahar,
1 lingurita sare,
 un cub de drojdie de 25 gr,
 un cubulet de unt topit
200 ml lapte
Umplutura : 4-5 bucati cabanos sau alt carnat mai subtire.
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza apoi se adauga 100 apa calduta si 2-3 linguri faina, se amesteca si se lasa asa cam 15 minute.
Restul de faina se pune intr-un vas mai mare, se adauga apoi drojdia, laptele, untul si sarea si se amesteca........se framanta bine aluatul pana se desprinde de pe peretii vasului, apoi se pune la dospit in alt vas uns cu putin ulei.
Cabanosul in taiem in 3 fiecare bucata.
Intindem o foaie de 1/2 cm grosime pe masa tapetata cu faina si apoi taiem foaia in patrate care au latura de dimensiunea bucatilor de cabanos.
Punem cate o bucata de cabanos pe fiecare patrat de aluat si apoi rulam.

Cu o foarfeca taiem fiecare rulou in felii de aproximativ 1 cm dar nu de tot , ci numai cat sa fie taiat carnatul, sa se tina inca in aluatul de dedesubt

 ...iar apoi... apoi o felie o punem intr-o parte si urmatoarea in cealalta parte...





 Trebuie sa rezulte o forma de cosita (impletitura).
Se pun apoi cositele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa in tava la crescut inca aproximativ 15 minute. Se ung apoi cu ou batut amestecat cu putin lapte si apoi cine doreste poate presara susan sau mac, sau ce doreste fiecare.
Se pun la copt la foc potrivit.

 ....si pentru ca eu nu am avut decat 3 cabanosi mi-a mai ramas aluat, aluat pe care l-am transformat in cornuri si chifle...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu