marți, 11 august 2009

Supa de cartofi




500-600 gr cartofi, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, o bucata de telina, o rosie mai mare, o lingura de faina, sare, piper, vegeta, 2-3 lg ulei, smantana, frunze de patrunjel.




Ceapa si ardeiul se curata si se toaca si se pun la fiert in apa cu sare. Morcovul si telina se curata , se taie cubulete mici si se pun in oala cand apa incepe sa fiarba. Se lasa la fiert si intre timp se curata cartofii si se taie cuburi. Cand legumele sunt de jumatate fierte se adauga cartofii si rosia decojita si taiata cuburi. Se lasa din nou la fiert. Separat intr-o craticioara se incinge uleiul, se pune faina, se lasa la calit cateva minute iar apoi se adauga o lingurita de boia. Se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba, amestecand mereu. Cand aceasta ingrosala a inceput sa fiarba se toarna in oala cu cartofii, se mai lasa sa fiarba cateva minute impreuna apoi se stinge focul. Se presara patrunjel verde tocat. Se serveste cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu