duminică, 2 august 2009

Ciorba de conopida


O conopida de aproximativ 1 kg, o ceapa,un morcov, 1 patrunjel, o bucata telina, un ardei, o rosie, 100 -150 gr smantana, un galbenus, frunze patrunjel, sare de lamaie.


Ceapa, ardeiul, morcovul, patrunjelul si telina se curata si se taie cubulete, apoi se pun impreuna la calit in putin ulei. Cand legumele s-au inmuiat se adauga apa, sare, piper. Conopida se spala si se desface in buchetele. Cand legumele sunt de jumatate fierte se adauga conopida. Rosia se decojeste, se taie cuburi si se adauga in ciorba cand conopida e aproape fiarta. Se face un sos din galbenus, smantana si un varf de cutit de sare de lamaie, care se adauga in oala cand ciorba e gata. Mai lasam 2-3 minute la foc mic si apoi stingem focul. Se presara partunjel verde tocat si ciorba e gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu