1 pui mai mic, 1 ceapa mare sau 2 mai mici, 500 gr mazare congelata,1 morcov, telina,1 ardei, 2 lg faina, o cana lapte, frunze marar.
Ceapa, ardeiul, morcovul, telina se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Puiul se spala, se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta, putina boia si se adauga peste zarzavat. Se lasa sa se caleasca putin si apoi se completeaza cu apa si se lasa la fiert. Cand carnea e fiarta se scoate si se tine la cald. Mazarea se pune la fiert in sosul in care a fiert carnea si daca mai e nevoie se mai adauga apa. Cand mazarea e fiarta, se face un sos din lapte si faina si se adauga la mazare. Se mai lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand mereu ca sa nu se prinda. Cand e gata se presara marar tocat si se pune carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu