Si daca tot suntem in postul Sfintei Marii...
Un pachet 400gr spaghete,3 cepe, 3 ardei grasi, 3-4 rosii mari, sare, piper, frunze proaspete de busuioc, oregano.
Spaghetele se fierb conform indicatiilor de pe pachet in apa cu sare, se strecoara si se limpezesc cu apa rece.
Ceapa se taie fideluta si se pune la calit in putin ulei. Ardeii se toaca si se adauga peste ceapa cand aceasta devine putin transparenta. Se lasa la inabusit sub capac la foc mic. Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie cuburi si se adauga apoi peste ceapa si ardei cand acestea s-au inmuiat. Busuiocul se toaca si se adauga la sos. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se fierb toate cam 15 min la foc mic. Se stinge focul si se serveste sosul alaturi de spaghete.
Deasupra se poate presara cascaval ras cand nu e post.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu