miercuri, 19 august 2009

Soufle de dovlecei




un kg dovlecei, 3 oua, 2 linguri cu varf de faina, o cana de lapte, 3 linguri unt, 3 linguri cascaval ras, sare, piper, nucsoara macinata.
Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc.
Se face un sos bechamel din unt, faina, lapte . Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine, se adauga cascavalul ras. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie. Se condimenteaza cu sare, piper, putina nucsoara. Sosul acesta se amesteca apoi cu dovleceii si se pun intr-o forma unsa un unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se mai presara cascaval ras. Se coace la foc mic cam 30 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu