500 carne tocata amestec, 1 ceapa, 1 ardei, 1 cescuta de orez, bulion, sare, piper, boia, frunze patrunjel, 2 ardei grasi, 2 rosii, 2 castraveti mari, 2 dovlecei, 1/2 varza, 2 rosii pentru capac.
Ceapa si ardeiul se toaca si se pun la calit in putin ulei, cand s-au inmuiat se adauga carnea tocata, orezul si bulionul. Se lasa impreuna la calit, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se adauga frunze de patrunjel tocate. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca compozitia.
2 ardei grasi se spala , li se taie capacul si li se scoate cotorul, celor 2 rosii li se taie capacul si cu o lingurita li se scoate continutul cu grija, castravetii se taie la cu capat si cu o lingurita se scobesc, dovleceii se taie in doua si tot cu lingurita li se scoate continutul.
Varza se taie fideluta si se sareaza, se lasa asa 10-15 minute.
Cand compozitia de carne s-a racorit se umplu legumele. Jumatate din varza se pune pe fundul unui vas de yena, apoi se asaza legumele in picioare, ca soldatii, se acopera cu restul de varza. Deasupra verzei se taie cele 2 rosii ramase feliute si se asaza una langa alta. Se pune apa cat sa cuprinda legumele, se acopera vasul cu un capac si se da la cuptor.
Se serveste cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu