...si pentru ca am primit niste branza m-am gandit ca sa fac o prajitura cu branza" a la bunica"....
Cantitatile sunt aproximative, se mai poate adauga sau scadea cate putin din fiecare, nu e o prajitura deloc pretentioasa:
cam 3 cani de faina, 2-3 linguri zahar, 3-4 linguri de untura, margarina sau unt, 2 oua, 3-4 linguri smantana, un praf de sare, o jumate lingurita bicarbonat stins cu lamaie sau otet.
Pentru umplutura: 1 kg branza dulce, 2 oua, cam 3 linguri gris(sau depinde cat e branza de moale, grisul se pune pentru a absorbi zeama care o lasa branza cand se coace prajitura), zahar cam o jumate de cana( sau cat vrea fiecare de dulce), coaja rasa de la o lamaie, 3 plicuri zahar vaniliat, stafide cine doreste.
Faina si zaharul se amesteca bine cu untura, apoi se adauga ouale, smantana, sarea, bicarbonatul stins cu lamaie. Se framanata bine iar daca coca e prea moale se mai adauga faina, daca e prea tare se mai poate pune smantana. Cand e bine framantat aluatul se imparte in doua parti inegale, o parte sa fie cam 1/3 din aluat iar cealalata cam 2/3. Din aluatul mai mult se intinde o foaie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Umplutura: se amesteca bine toate ingredientele iar apoi se intinde pasta obtinuta peste foaia din tava.
Din aluatul ramas se taie bucatele si cu mana se formeaza niste betisoare din aluat care se pun peste pasta de branza sub forma unui gratar.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu