marți, 25 ianuarie 2011

Tarta cu branza





    
 Aluatul: 125 gr unt rece, 100 gr zahar pudra, 2 lg smantana , 1 ou, 250 gr faina, coaja rasa de lamaie, un varf de cutit de sare.
Se amesteca faina cu zaharul si untul taiat cubulete pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam ou, smantana , sarea si coaja de lamaie si framantam.
Facem apoi o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 20-30 de minute.

     Intre timp preparam umplutura: 400 gr branza de vaci, zahar dupa gust, 2 pliculete de zahar vaniliat, coaja rasa de lamaie, 1 ou, 3 lg de gris. Le amestecam pe toate impreuna pana obtinem o compozitie cremoasa. (eu le-am facut cu mixerul).
Ungem o tava de tarte cu unt si intindem in ea 2/3 din aluat.

Punem peste aluat branza si apoi din aluatul ramas facem un grilaj deasupra branzei.


Dam tava la cuptorul preincalzit 30 de minute apoi o scoatem o lasam cateva minute sa se racoreasca si apoi o presaram cu zahar pudra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu