Blatul: 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina, 1/2 praf de copt.
Ouale se separa, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.
Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Cand e copt rasturnam blatul pe un prosop umezit si rulam cu ajutoarul prosopului. Il lasam asa la racit.
Siropul: 4-5 lg zahar, 150 ml apa, esenta de vanilie. Caramelizam zaharul , adaugam apa si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Lasam la racit si apoi adaugam esenta de vanilie.
Crema : 500 ml frisca lichida, 250 gr iaurt natural, zahar dupa gust, zahar vaniliat, 10 gr gelatina granule, 2 banane, 3 kiwi.
Punem gelatina la hidratat in putina apa 10 minute si apoi o topim pe baie de aburi. Pana se hidrateaza gelatina amestecam iaurtul cu zahar dupa gust si zaharul vaniliat. Batem frisca si luam deoparte 1/3 din ea.
Amestecam gelatina topita cu iaurtul si apoi adaugam frisca. Mixam bine.
Desfacem blatul rulat, il insiropam bine si apoi intindem peste el 2/3 din crema .
Taiem kiwi cubulete si presaram cubuletele peste crema intinsa. Pe una din margini asezam bananele curatate. Rulam blatul cu grija cu marginea pe care am asezat bananele in interior.
Imbracam rulada cu crema ramasa si apoi ornam cu frisca pe care am pastrat-o.
Dam apoi rulada la rece cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu