luni, 24 ianuarie 2011

Pulpe de pui in sos de mustar



8 pulpe de pui superioare
4-5 catei de usturoi
sare
piper
oregano
4 lg mustar frantuzesc
4-5 lg smantana
1 lg ulei de masline
iaurt
Amestecam usturoiul zdrobit cu sare, piper, oregano si uleiul de masline. Pentru o aroma deosebita eu am taiat usturoiul in bucati mai mici si apoi l-am zdrobit intr-un mojar cu sare grunjoasa, boabe de piper si oregano tocat, am adaugat apoi uleiul de masline, mustarul si smantana si am amestecat.


Intr-un bol punem pulpele de pui, adaugam sosul si amestecam. Lasam pulpele la marinat in acest sos cateva ore la rece.
Intr-un vas de yena uns cu unt asezam pulpele impreuna cu marinata cu tot, acoperim cu capacul sau cu folie de aluminiu si dam la cuptor 40 de minute.
Inainte cu 10 minute de a fi gata pulpele indepartam capacul sau folia si lasam sa se rumeneasca.
Scoatem apoi pulpele pe un platou iar sosul ramas ( un sos mai mult decat delicios) il turnam intr-un bol si ori il servim asa cum este, ori mai adaugam putin iaurt cum am facut eu si il servim langa pulpe.
Servim imediat langa o portie de cartofi prajiti sau piure ( sau ce doreste fiecare).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu