....aveam un dovleac in camara si nu stiam ce sa prepar din el....pana la urma m-am hotarat la aceasta mancarica de dovleac pe care am servit-o langa niste chiftelute...
un dovleac mai mare
1 ceapa
1-2 lg faina
un pahar de lapte
sare, piper
o legatura de marar
un pahar cu smantana
putin ulei
Dovleacul il curatam de coaja si de seiminte si il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.
Ceapa o taiem solzisori si o punem la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat adaugam dovleacul si mai calim putin. Adaugam putina sare si piper.
Observam cum dovleacul incepe sa lase lichid. Adaugam lapte cat sa acopere dovleacul si lasam la fiert. (nu e obligatoriu sa adaugam tot laptele). Cand dovleacul e patruns (asta se va intampla destul de repede ) adaugam mararul tocat si smantana amestecata cu faina. Mai fierbem putin amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasam mancarea sa se racoreasca putin iar apoi o putem servi ca si garnitura langa o friptura sau langa chiftelute asa cum am facut noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu